poniedziałek, 19 stycznia 2015

Croissant z serem i szynką


Witajcie :)
Dziś mamy dla Was niezwykle prosty przepis, a nawet nie przepis a po prostu pomysł na znaną kanapkę. Nie jesteśmy fankami jedzenia w fast foodach, ale jeśli już nam się to zdarza to najczęściej wybieramy croissanta z oferty śniadaniowej McDonalda. Pomysł jest prosty: croissant, 2 plastry sera i plaster szynki. Rogalika nacinamy do połowy, wkładamy ser i szynkę pocięte w słupki i zapiekamy w 200ºC przez około 5 minut. Gotowe. Proste i smaczne. Tym samym odhaczamy pierwszy punkt naszego wyzwania kulinarnego - danie, które jadłeś kiedyś w restauracji ;)

Nasze oceny:

Basia: Pyszne, proste i szybkie śniadanie (przekąska) - dodałam trochę keczupu żeby nie było suche. Moja ocena: 10/10.

Julka: Jedna z nielicznych kanapek w fast foodach, która naprawdę mi smakuje. Według mnie to głównie zasługa maślanego rogalika ;) Moja ocena: 10/10. 


10 komentarzy:

  1. Ten ser bardzo kusi, pyszne i proste :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pysznie to wygląda, zjadłabym z chęcią :-) muszę tylko kupić rogaliki :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam ten ser! Uwielbiam gdy się tak ciągnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Hmm... zazwyczaj croissanta jadłam raczej w wersji słodkiej, ale taka wersja na słono też mi się bardzo podoba :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam to połączenie lekko słodkiego rogalika i słonego nadzienia, często tak jem i bardzo mi smakuje :-))

    OdpowiedzUsuń
  6. Dotąd jadłam croissanty tylko na słodko, a tu proszę, bardzo miła propozycja "posolenia" tego rogala :)

    OdpowiedzUsuń
  7. a ja fanką croissanta bardziej na słodko jestem.. ale, ale.. kto wie :)

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękujemy za każdy komentarz :)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...