Uprzedzam Was, że ciasto nie jest mocno słodkie, wsypałam do masy niewiele ksylitolu. Jeśli lubicie słodsze desery, dodajcie więcej łyżek ksylitolu/cukru.
Dobrze też wymieszać mąkę kukurydzianą z pszenną lub owsianą (proporcje pół na pół), żeby pozbyć się specyficznego posmaku, który nie wszystkim może odpowiadać.
Biorę kawałek do kawy i zmykam, a Wy pochwalcie się swoimi ciastami z borówkami!
Składniki:
- 200g serka wiejskiego (u mnie z domkiem)
- 4 jajka
- 160 g mąki (proponuję wymieszać kukurydzianą i orkiszową lub pszenną)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 łyżek ksylitolu/cukru (lub więcej, jeśli ciasto ma być słodsze)
- 150 g borówek/malin/jabłek/brzoskwiń
Przygotowanie:
Całe jajka wbij do miski i ubijaj mikserem (lub rózgą),
aż zrobią się puszyste i podwoją objętość. Dodaj słodzik/cukier i serek
wiejski, miksuj. Wsyp mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksuj
tylko do połączenia składników. Ciasto może mieć grudki, bo serek jest
ziarnisty.
Keksówkę lub małą blaszkę (20x20) wyłóż papierem do
pieczenia i przelej do niej ciasto. Na wierzchu poukładaj borówki/owoce. Piecz
w temperaturze 180 stopni przez ok. 45 minut. Sprawdź patyczkiem, czy
ciasto się do niego nie przykleja.
Podawaj po wystudzeniu.
curry shoes
OdpowiedzUsuńair jordan travis scott
nba star shoes
bape
black golden goose sneakers
goyard outlet online
goyard
goyard store