Składniki:
120g oleju kokosowego
125g czekolady deserowej
100g ksylitolu
3 jajka
120g oleju kokosowego
125g czekolady deserowej
100g ksylitolu
3 jajka
100g mąki - u nas 50g mąki kokosowej i 50g mąki jaglanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowy jeśli ciasto ma być bez glutenu)
125g malin (mogą być mrożone)
Przygotowanie:
Czekoladę i olej kokosowy rozpuść w rondelku na małym ogniu. Wymieszaj, zestaw z ognia.
Jajka miksuj z ksylitolem do uzyskania puszystej, jasnej masy. Do masy dodaj rozpuszczoną czekoladę z olejem kokosowym. Gdy składniki się połączą, dodaj mąki i proszek do pieczenia. Wymieszaj delikatnie szpatułką i dodaj maliny. Mieszaj tylko do połączenia składników.
Czekoladę i olej kokosowy rozpuść w rondelku na małym ogniu. Wymieszaj, zestaw z ognia.
Jajka miksuj z ksylitolem do uzyskania puszystej, jasnej masy. Do masy dodaj rozpuszczoną czekoladę z olejem kokosowym. Gdy składniki się połączą, dodaj mąki i proszek do pieczenia. Wymieszaj delikatnie szpatułką i dodaj maliny. Mieszaj tylko do połączenia składników.
ale pychota:)
OdpowiedzUsuńTakie słodkości można wcinać bez wyrzutów sumienia :) Super to ciacho!
OdpowiedzUsuńdokładnie tak - bez wyrzeczeń :)
Usuńciastom czekoladowym zawsze mówię TAK ;)
OdpowiedzUsuń:) :) to tak samo jak my :)
OdpowiedzUsuńWilgotne, ciężkie, aromatyczne lubię czasem zjeść takie ciacho :D
OdpowiedzUsuńna takie słodkości to ja się chętnie bardzo skuszę :)
OdpowiedzUsuńJak fit to już lubię :) Ciasto wygląda na bardzo wilgotne za co daje bardzo dużego plusa :)
OdpowiedzUsuńI zdrowe i smaczne, to mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńO tak dziewczyny Takie ciasta można jesc i cieszyc się slodkoscia Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń