Składniki:
- 280g masła orzechowego dobrej jakości (bez dodatku soli i tłuszczu palmowego)
- 1/3 szklanki cukru kokosowego lub innego słodzika
- 1 jajko
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj do połączenia. Masa będzie klejąca, ale plastyczna. W dłoniach uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszcz, dociskając widelcem. Dzięki temu ciastka będą miały ładny wzorek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz 12 min i wystudź. Na początku ciasteczka będą miękkie, ale po wystudzeniu stwardnieją.
wspaniałe do chrupania na leśnym spacerze:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, aby zabrać je ze sobą na spacer :)
UsuńBardzo ciekawy przepis, tylko trzy składniki, a taki super efekt :)
OdpowiedzUsuńSą naprawdę bardzo smaczne, polecam :)
Usuń