Gdy macie ochotę na fast fooda, przygotujcie go w domu.
Nie zajmie to dużo czasu, a będzie trochę zdrowiej i możecie przemycić w
nim coś zielonego 😉 Ja nie kupuję gotowych bułek do hot dogów,
wybieram bułki pszenne lub mini bagietki. Patrzę też na skład parówek,
sięgam po te z największą zawartością mięsa. A i z sojowymi też zdarzało
mi się przygotowywać 🌭i były bardzo smaczne.
✔️Przygotuj 2 bułki, natnij je od góry, przez środek,
postaraj się nie przeciąć bułek na pół.
✔️2 parówki ułóż na blaszce do
pieczenia. Obok połóż cebulę posiekaną w plasterki. Wstaw blachę do
piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 min. Po tym czasie przekręć
parówki na drugą stronę i dołóż na blachę bułki. Piecz jeszcze 3 min (możesz też przygotować parówki na grillu).
✔️Bułki wysmaruj w środku musztardą, postaraj się nie rozerwać pieczywa.
Ułóż wewnątrz pieczywa trochę pieczonej cebulki, listek sałaty,
plasterki kiszonego ogórka (mogą być pikle). Na to połóż parówkę, polej
keczupem i podawaj. 🌭
domowy najlepszy!
OdpowiedzUsuńPycha :) Dawno nie jadłam hot-dogów, ale takie domowe chętnie bym sobie przygotowała :)
OdpowiedzUsuńpolecam, te hot-dogi przygotowuje się w kilka chwil.
Usuń