Witajcie,
Niedawno portal urodaizdrowie.pl umożliwił nam wypróbowanie 4 nowych sosów do
warzyw na ciepło firmy Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora,
czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz
tradycyjny do marchewki z groszkiem. Dzisiaj chcemy podzielić się z Wami
przepisem na wykorzystanie sosu ziołowo-maślanego. Podałyśmy go z mieszanką warzyw
i ryżem z curry - naszym ulubionym. Jest to bardzo szybki i smaczny pomysł na obiad. Niedługo na blogu pojawią się też dania z
innymi sosami oraz nasze opinie na ich temat.
Składniki:
mieszanka mrożonych warzyw (450g)
2 paczki ryżu
sos do warzyw na ciepło ziołowo-maślany firmy Knorr
3 łyżki masła
łyżeczka curry
Przygotowanie:
1. Rozgrzej na patelni 3-4 łyżki oleju. Wrzuć na patelnię mrożone warzywa i rozmrażaj je pod przykryciem przez około 10 minut. W tym czasie zacznij gotować ryż wg przepisu na opakowaniu.
2. Gdy warzywa będą już miękkie dolej do nich trochę wody i gotuj je tak przez następne 3 minuty. Po ich upływie dodaj na patelnię 2 łyżki masła oraz opakowanie sosu do warzyw na ciepło firmy Knorr o smaku ziołowo-maślanym. Całość dobrze wymieszaj i smaż jeszcze ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając.
3. Ugotowany ryż odcedź i wymieszaj w garnku z 1 łyżką masła i łyżeczką curry.
4. Nałóż na środek talerza ryż, a wokół niego warzywa w sosie ziołowo-maślanym.
Smacznego:)
Nasze oceny:
Basia: Wyraźny smak maślano-ziołowy idealnie pasuje do warzyw. Jeśli chcecie, by obiad był bardziej sycący dodajcie smażonego kurczaka. Moja ocena: 9/10.
Julka: Idealny sos dla miłośników masła, takich jak ja :) Według mnie składniki sosu Knorra są wymieszane w idealnych proporcjach i z chęcią będę kupować ten sos do obiadów na szybko. Moja ocena: 10/10.
Pamiętam, ze w Lidlu sprzedawali podobną mrożoną mieszankę warzywną z sosem maślanym i to było pyszne, dlatego muszę wypróbować Wasz przepis :)
OdpowiedzUsuńJak nam się kiedyś uda znaleźć taką mieszankę w Lidlu to chętnie wypróbujemy:) A przepis polecamy, bo to naprawdę szybkie i smaczne danie:)
Usuńświetne zdrowe danie:)
OdpowiedzUsuńZakupiłam niedawno te sosiki - do brokuła i kalafora oraz do szpinaku. Gdy tylko pojawiły się w sklepie odrazu mnie zaciekawiły. Jeszcze nie próbowałam ale mam nadzieję że się sprawdzą. Bo co prawda to prawda - warzywa trzeba czasem dobrze doprawić albo potraktować konkretnym sosem żeby nie były mdłe :)
OdpowiedzUsuńJesteśmy ciekawe, czy będą Ci smakowały:) Daj nam znać:) My też niedługo będziemy te smaki próbowały. Pozdrawiamy:)
UsuńWolę raczej dodawać do warzyw swoje ulubione przyprawy niż takie sosy z torebki, ale raz na jakiś czas można spróbować czegoś innego. Propozycja dość ciekawa :))
OdpowiedzUsuńooo.. warzywa-uwielbiam! W takim sosie nie miałam jeszcze okazji jeść, ale wiem, że na pewno bym nie skończyła na jednej porcji :D
OdpowiedzUsuńCiekawie podane warzywa!
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńcwe71fa27j
OdpowiedzUsuńgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet