poniedziałek, 27 lutego 2017

Domowe batony proteinowe

Ciecierzyca - bogata w białko, pełna błonnika, dostarcza niezbędnych minerałów, takich jak potas - który zapobiega skurczom mięśni. Batony proteinowe przygotowane z ciecierzycy będą idealne po treningu, albo jako przekąska w ciągu dnia. Wbrew pozorom ciecierzyca nie jest w nich wyczuwalna, są słodkie, sycące i konsystencją przypominają batony dostępne w sklepach. Lubicie takie fit słodkości?

poniedziałek, 20 lutego 2017

Kaszotto w sosie pomidorowym

Pęczotto (kaszotto) z warzywami to jedno z naszych ulubionych dań jednogarnkowych. Proste w przygotowaniu, chwalone przez nasze rodziny, za każdym razem może smakować nieco inaczej, w zależności od dodatków. Dzisiaj podajemy przepis na wersję bez mięsa, ale jeśli chcecie, dodajcie pierś z kurczaka. Pęczotto przygotowujemy zawsze z podwójnej porcji i odgrzewamy jeszcze następnego dnia na obiad. Polecamy spróbować, bo jest to pożywne, sycące i rozgrzewające danie. Przepis z bloga Kwestia Smaku.

poniedziałek, 6 lutego 2017

Szyszki z amarantusa

Amarantus ekspandowany (tzw. popping), to produkt bezglutenowy, który zawiera duże ilości białka i żelaza. Podobny jest do ryżu preparowanego, ale ma orzechowy posmak i więcej właściwości odżywczych. Amarantus świetnie sprawdza się jako dodatek do owsianek, sałatek, ale też do słodkich przekąsek. Szyszki z amarantusa to nasza kolejna wariacja na temat lekkich deserów, które można jeść bez wyrzeczeń. Powstały spontanicznie, z połączenia gorzkiej czekolady, masła orzechowego i miodu. Jeśli kulki z amarantusa Wam posmakują, spróbujcie też naszych batoników (klik).

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...